Reply
Logi Visitor
Boiler4405
Posts: 21
Registered: ‎07-16-2011

POE - Max cable length?

Does anyone know what the max cable length is when using POE?   My gate is a bit beyond the 330ft
network cable max.

Logi Guru
UselessS
Posts: 1,421
Registered: ‎04-01-2011

Re: POE - Max cable length?

I think this is a tricky question <g>  I suspect the specs or an engineer would say the 100 meter max applies here too, but depending on the cable and load, it can vary.  I think some Cat6 cables use slightly bigger wire...so a sourcing task there.  The load as I understand it for a 700e in night-mode is about 7 watts...so maybe the voltage drop wouldn't bee too bad.  But all that said, does it matter if the ethernet can't communicate at that distance ?  Sounds like you are in a case where it just "might" work if all the variables are working for you...may be possible, just not probable <g>.

Retired Logitech Employee / Moderator (Inactive)
Kiruban
Posts: 820
Registered: ‎04-13-2010

Re: POE - Max cable length?

That is correct. The engineers have only tested the cables to a max of 300ft linked. Another 30 ft should not make a big impact but we do not know for certain that it will work.

 

 With a distance as 330 or even a little longer providing you are taking into account the slacks, the data flow could be compromised. Also, if something does happen to the cables, then you looking to replace a 100ft of cable which might not be that feasible.

 

 Is there anyway you can introduce a PoE switch in between that will allow you to achive your goal and have a good stream flow from the camera to the Commander.

Regards,

Kiruban
Logitech Support Specialist

If a reply adequately addresses your technical issue, please click on the "Accept as Solution" and "Give Kudos" button so this information can benefit other users via search.
Logi Guru
UselessS
Posts: 1,421
Registered: ‎04-01-2011

Re: POE - Max cable length?

Or, if you have power near your gate, maybe a fiber run with converter ( my gate is much further than yours...an evil thought that keeps entering my mind <g> ).

Logi Visitor
Sportplumber
Posts: 22
Registered: ‎01-10-2011

Re: POE - Max cable length?

I had power and line of sight, more or less. I used a 5.8 Ghz link from Ubiquity

 

http://ubnt.com/nanostationm

 

 

About 90 bucks a side. (you need two). Works great. And you could do direct burial of low voltage wiring if power is an issue.

Logi Visitor
Boiler4405
Posts: 21
Registered: ‎07-16-2011

Re: POE - Max cable length?

Thanks for the input/ideas!

 

I do not currently have power that I can tap into at the gate - solar cell charger/12v battery operated gate control.

 

I have to make several sorter cable/camera runs so I think I'll just pull enough Cat6 out of the box - add connectors and give it a try when I get a chance.  If it don't work I'll use the cable for the shorter runs so I really won't be wasting anything but my time if it don't work.

 

I thought about going wireless but the 12v inverter might kill the gate battery over time not to mention the enclosure/weather issues for the equipment.

 

Thanks!

Logi Nu
wanj
Posts: 4
Registered: ‎07-20-2011

Re: POE - Max cable length?

If you can get wifi at the gate, perhaps another set of solar panel+battery will do.

Retired Logitech Employee / Moderator (Inactive)
CatLogitech
Posts: 3,664
Registered: ‎10-05-2010

Re: POE - Max cable length?

[ Edited ]

Here is the official numbers for length and signal

 

http://logitech-en-amr.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/18061/kw/PoE

 

You just need to make sure the flat cable is at the camera as that is how it is water proof.

--------------------------------------
Cat
Logitech Support Specialist

If a reply adequately addresses your technical issue, please click on the "Accept as Solution" and "Give Kudos" button so this information can benefit other users via search.
Logi Nu
fmj316
Posts: 1
Registered: ‎02-23-2013

Re: POE - Max cable length?

Hello everyone! I am stuck with a problem and need your help. I have a radio modem that gets up through POE device. On connecting modem with POE device it is not getting up infact LED over POE device goes off also after connecting with modem. While trying several tricks I cut the 7 & 8 pair of ethernet i.e. of -ve DC then LED gets on but didn't power up the device. Can you please help me what can be an issue here?

Logi Guru
UselessS
Posts: 1,421
Registered: ‎04-01-2011

Re: POE - Max cable length?

It is really hard to say...the radio modem manufacturer would be the best reference.  Generic references are around for PoE...here's one...

 

http://en.wikipedia.org/wiki/PoE