Reply
Logi Nu
R4MB0
Posts: 3
Registered: ‎10-07-2013

G510 & BIOS

I've been using a G510 for some time now and on rare occassions where I need to access my BIOS, the G510 does not let me access using the standard 'DEL/F11' key. I have to use an old media keyboard. 

 

I've attempted this with USB Legacy enabled & disabled, the results are the same. 

 

Any ideas?

kgober
Posts: 5,155
Kudos: 696
Solutions: 424
Registered: ‎05-28-2009

Re: G510 & BIOS

do you have a headset plugged into the G510?  the presence of audio resources on the keyboard device appears to confuse some BIOSes.

 

-ken

________________________________
I do not work for Logitech. I'm just a user.
Logi Nu
R4MB0
Posts: 3
Registered: ‎10-07-2013

Re: G510 & BIOS

Not on this occassion. I use a wireless headset straight from the PC.

kgober
Posts: 5,155
Kudos: 696
Solutions: 424
Registered: ‎05-28-2009

Re: G510 & BIOS

have you tried spamming the key or holding it down?  some BIOSes have trouble recognizing a USB keystroke if you press the key only once (or tap it too lightly).

 

-ken

________________________________
I do not work for Logitech. I'm just a user.
Logi Nu
R4MB0
Posts: 3
Registered: ‎10-07-2013

Re: G510 & BIOS

That didnt work when I tried it. It works first time with my old one. 

 

Would this be a KB issue?

kgober
Posts: 5,155
Kudos: 696
Solutions: 424
Registered: ‎05-28-2009

Re: G510 & BIOS

I'm not sure.  my G510 works ok going into my own BIOS, but there have been plenty of reports from people having the same problem you are, so clearly there are BIOSes out there that don't play nice with the G510.

 

hard to tell whether the problem is the G510 or those particular BIOSes though.  it's possible that the G510 is doing something unusual but in 100% compliance with the USB keyboard spec, while the BIOS is making assumptions that the spec doesn't actually allow (but which work on 99% of the keyboards out there).  or maybe the BIOS complies with the spec but the G510 doesn't.

 

-ken

________________________________
I do not work for Logitech. I'm just a user.