Reply
Logi Nu
Posts: 3
Registered: ‎06-29-2013
Accepted Solution

Can't set up Roku 3 with Harmony Smart Control

I'm trying to set up a Roku 3 with a Harmony Smart Control and I can't seem to get the Harmony to communicate with the Roku. I added the Roku as a Roku 3 with no problem, and then added an activity to "Watch Roku"  using either the "Watch TV" or the "Custom" template on my online setup. Everything turns on ok, but the screen shows me my DirecTV controller (which I also have) -- i.e. it has all the DirecTV buttons, but not the Roku buttons.  And then when I press menu, it pulls up the TV menu.

 

Any thoughts/suggestions would be welcome!

 

Thanks!

Logi Nu
Posts: 3
Registered: ‎06-29-2013

Re: Can't set up Roku 3 with Harmony Smart Control

Some additional information I just figured out -- I CAN get the Roku remote screen, if I go back out to the devices menu and select the Roku, but when I set up the activity, it brings up the DirecTV remote screen.

Logi Nu
Posts: 3
Registered: ‎06-29-2013

Re: Can't set up Roku 3 with Harmony Smart Control

OOPS -- nevermind, I figured it out -- you have to set the Roku up using the Watch Movie template.  Duh.

Logitech Employee
Posts: 628
Registered: ‎10-05-2012

Re: Can't set up Roku 3 with Harmony Smart Control

Hello LAL4E,

 
We're happy that your Roku 3 is now set up and working properly.
 
We have recently updated our myharmony.com and mobile setup software to make this easier for future Watch Apple TV or Watch Roku Activities. Any newly created Activity will now detect if these devices are in your account and suggest a wizard that delivers more optimal button mappings and default Activity icons, similar to what already occurs for a Skype Activity when you have the Logitech TV Cam HD added into your account. These are enabled for all Harmony remotes.
 
If your remote is working as is, then there's no action that you need to take.
 
 
Best regards,
The Harmony Team
Logi Nu
Posts: 2
Registered: ‎06-25-2015

Re: Can't set up Roku 3 with Harmony Smart Control

how to fetch watch movie template.  I am getting same error and i am not able to control roku 3 with my harmony smart remote.  I have setup watch roku (tv plus roku 3) activity

Logitech Employee
Posts: 229
Registered: ‎05-26-2015

Re: Can't set up Roku 3 with Harmony Smart Control

Hello DHEERAJGABA6214,

 

Welcome to the Logitech Forum Community!

 

I presume that you’re not configure your Wi-Fi configuration for Roku 3, please configure it and ensure that your Router is updated to latest Firmware. Also, Roku and Harmony Hub are in the same network.

Hope this will help!

Best Regards,
LKHarmony.

Signature

Click Give Kudos button to cheer up the contributors. Problem Solved? Click Options > Accept as Solution to help others!

Click here to join the Harmony Beta Community!

All opinions written here are my own and do not necessarily reflect the views and opinions of my employer.