Reply
Logi Browser
bob876
Posts: 10
Registered: ‎06-04-2012

Harmony One, Xfinity PX001ANM Cable Box

Comcast just installed a new generation Xfinity PX001ANM cable box for me.  I have been unable to set it up on my Harmony One remote.  The device is apparently not in the data base and the remote (Infinity model XR2, Version R1) will not communicate with the Harmony One.  Any suggestions?

 

Thanks.

Support Specialist
Silverfoxx
Posts: 272
Registered: ‎03-29-2012

Re: Harmony One, Xfinity PX001ANM Cable Box

Hi bob876,

 

Please check for the correct model # of your Cable box. Xfinity PX001ANM seems not to be a correct model number. 

You can also call Comcast for the correct model # of your cable box and add it accordingly to your Harmony One account.

Don't forget to resetup your Watch TV activity and update your Harmony Remote.

 

Regards,

 

 

CJ

Silverfoxx
Support Specialist

If a reply adequately addresses your technical issue, please click on the "Accept as Solution" and "Give Kudos" button so this information can benefit other users via search.

Logitech

Support Home Page | Downloads | Contact Support | Manuals | Warranty | Check Rebate Status
All opinions written here are my own and do not necessarily reflect the views and opinions of my employer.

Logi Apprentice
daemonvi
Posts: 127
Registered: ‎09-14-2008

Re: Harmony One, Xfinity PX001ANM Cable Box

FYI:   That is the correct model number.

 

This is apparently Comcast's brand new "X1 Platform" cablebox/DVR. From the FCC testing documents it is specifically labelled as:  PACE PX001ANM (X1 / PARKER II / C7043384000)  

 

 The FCC ID is NQ8PX001ANM.  I couldn't find an online manual. It is just starting to be released in a few major markets according to articles about the X1 Platform.

 

Logi Browser
bob876
Posts: 10
Registered: ‎06-04-2012

Re: Harmony One, Xfinity PX001ANM Cable Box

Thanks for the feedback.  I do have the model name right.  See the reply from daemonvi.  The front of the box also has a label X1-P next to the power button.

Logi Browser
bob876
Posts: 10
Registered: ‎06-04-2012

Re: Harmony One, Xfinity PX001ANM Cable Box

Thanks for the reply.  That is indeed the cable box that I have.  The User Guide is at

 

http://x1.comcast.net/webportal/assets/pdfs/X1Platform_UserGuide.pdf

 

I have achieved some functionality using Harmony One's "Suggested match", but it is far from satisfactory.

Logi Nu
wrowan
Posts: 1
Registered: ‎06-16-2012

Re: Harmony One, Xfinity PX001ANM Cable Box

CJ/Logitech That is the correct model number--- Xfinity/Comcast just came out with this model and is slowly integrating it. Can you tell me when Logitech will support it? I have the Harmony 1.
Logi Nu
rhodesie13
Posts: 1
Registered: ‎07-16-2012

Re: Harmony One, Xfinity PX001ANM Cable Box

Anyone? Anyone? Bueller?  A little birdie told me that these boxes are to be flying off the shelves real soon so here's hoping Logitech has an update for the "One" remote as I too have the new box with the awesome new interface and can"t seem to get them to sync....

Support Specialist
Silverfoxx
Posts: 272
Registered: ‎03-29-2012

Re: Harmony One, Xfinity PX001ANM Cable Box

Hi All,

 

Since this Xfinity PX001ANM Cable Box is fairly new, you can add the device as PVR, Pace as Manufacturer, and use RNG210N as the model number.  The software will ask you for your original remote, just kindly answer "NO" so that the software will automatically download a similar profile on your account.  If some of the commands are not functioning, please learn the commands from the original remote. Click HERE for the instructions how to teach your Harmony remote with the commands from your original remote.

 

Cheers,

 

CJ

Silverfoxx
Support Specialist

If a reply adequately addresses your technical issue, please click on the "Accept as Solution" and "Give Kudos" button so this information can benefit other users via search.

Logitech

Support Home Page | Downloads | Contact Support | Manuals | Warranty | Check Rebate Status
All opinions written here are my own and do not necessarily reflect the views and opinions of my employer.

Logi Browser
bob876
Posts: 10
Registered: ‎06-04-2012

Re: Harmony One, Xfinity PX001ANM Cable Box

I tried this approach with no success.  I found "PVR" under Video devices, but when I entered RGN210N as the model, the program responded that "RGN200N" was the closest match.  There was no communication between the remote and the Harmony One when I tried teaching individual commands.

Support Specialist
Silverfoxx
Posts: 272
Registered: ‎03-29-2012

Re: Harmony One, Xfinity PX001ANM Cable Box

Hi bob876,

 

After accepting the closest match of RNG210N, please setup the activity for it ; update the remote and test it.

 

You may also check if the XFINITY X1 box is setup to be controlled by an IR remote also,  since its original remote remote is an RF/IR remote. It might be setup to accept RF signals only.

 

Regards,

 

CJ

Silverfoxx
Support Specialist

If a reply adequately addresses your technical issue, please click on the "Accept as Solution" and "Give Kudos" button so this information can benefit other users via search.

Logitech

Support Home Page | Downloads | Contact Support | Manuals | Warranty | Check Rebate Status
All opinions written here are my own and do not necessarily reflect the views and opinions of my employer.