Reply
Logi Nu
pellison111
Posts: 1
Registered: ‎03-29-2011

G930 on PS3

Just bought the G930 headphones. Do these work on PS3? If so, how can I set them up?

Logi Apprentice
EamonnDH
Posts: 100
Registered: ‎03-21-2011

Re: G930 on PS3

They don't, unless you link them through a PC. If you want to do that, just say.

Logi Browser
headshot1
Posts: 14
Registered: ‎03-07-2011

Re: G930 on PS3

You can link them through your pc?

 

Never knew this, how can I do this

Logi Apprentice
EamonnDH
Posts: 100
Registered: ‎03-21-2011

Re: G930 on PS3

How is your PS3 connected to your PC?

 

Connect the PS3 to the TV via HDMI.

 

Then connect this cable to your PS3

 

 

Then insert the RED and WHITE into one of these (the yellow can be left alone, it's not needed)

 

Then connect that to a Microphone/Line-IN port on your computer.

 

Then go into Recording Devices inside Windows, select the device the PS3 cable is plugged into and enable "Listen to this device" selecting your G930/G35 as the playback device.

 

Turn on your PS3, enable audio output via the AV cables with video by the HDMI, and enjoy your G930's audio.

Logi Browser
headshot1
Posts: 14
Registered: ‎03-07-2011

Re: G930 on PS3

Wow

 

thanks Eamo

 

Is the sound the same quality as the pc or is it dumbed down or somthing ?

Logi Apprentice
EamonnDH
Posts: 100
Registered: ‎03-21-2011

Re: G930 on PS3

[ Edited ]

The sound will come from the PS3 in Stereo, then your G930 should up it to 7.1 surround. The quality was fine for me.

 

If you've got a soundcard with SPDIF IN you can link up the PS3 to your computer (same method, just no adapter and optical cable instead) you should be able to get true 7.1 in crystal clear quality from the PS3.

Logi Browser
headshot1
Posts: 14
Registered: ‎03-07-2011

Re: G930 on PS3

I only see SPDIF out

 

would that do ?

Logi Apprentice
EamonnDH
Posts: 100
Registered: ‎03-21-2011

Re: G930 on PS3

No, sorry, you need "in" specifically.

What model is your soundcard, I can check for you.

Logi Browser
headshot1
Posts: 14
Registered: ‎03-07-2011

Re: G930 on PS3

im using the mother board

 

ASUS M4A88TD-V EVO/USB3, AM3, ATX

 

 

http://www3.hardwareversand.de/articledetail.jsp?aid=34246&agid=1232

Logi Apprentice
EamonnDH
Posts: 100
Registered: ‎03-21-2011

Re: G930 on PS3

No sorry, that motherboard doesn't have it. It's actually quite rare to be found on motherboards, I got lucky as it is available on mine.