Reply
Logi Nu
MarkGold
Posts: 2
Registered: ‎01-06-2014
Accepted Solution

Can Logitech TV Cam HD be used with a regular computer monitor

I purchased a LOGITECH TV CAM HD and hooked it up to my mother's TV set.

It appears to work fine, hooked to her VIZIO TV.

 

However, her setup is kind of typical:  The TV has a DVD player, a cable set-top box, etc. plugged into it.  My dear mom, who is 90 years old, is probably not going to be able to answer a Skype call on this.  If she could manage to switch the TV to the HDMI input for a call, then she would no longer be able to get back to watching cable TV later.  And vice versa.  In other words, the TV, with multiple inputs, is too complicated to ask her to switch regularly.

 

My next idea is to buy her another piece of equipment.  A computer monitor with HDMI input and built-in speakers.  I would just plug the TV Cam into it instead.  When my call comes in, she just has to answer it on the monitor.  No messing around with the TV.

 

The question, of course, is: does this work?  Can a computer monitor with HDMI input and speakers (for example, the ASUS VE248H) do the job, or is there something else I am missing?

 

Thanks!

Support Specialist ★★★★
jc1990
Posts: 4,496
Registered: ‎08-02-2012

Re: Can Logitech TV Cam HD be used with a regular computer monitor

Hi MarkGold,

 

The Logitech TV Cam HD can work with any HDTV or HD monitor as long as they have an HDMI input. Therefore, if your monitor has a HDMI port then you wouldn't have a problem, however, we can not guarantee that with the Audio that will depend if your HD monitor is able to output sound.

Kind regards,

Camacho
Support Specialist

If a reply adequately addresses your technical issue, please click on the "Accept as Solution" and "Give Kudos" button so this information can benefit other users via search.

Logitech

Support Home Page | Downloads | Contact Support | Manuals | Warranty | Check Rebate Status
All opinions written here are my own and do not necessarily reflect the views and opinions of my employer.


Logi Nu
MarkGold
Posts: 2
Registered: ‎01-06-2014

Re: Can Logitech TV Cam HD be used with a regular computer monitor

Thanks!

Logi Nu
Maricel
Posts: 3
Registered: ‎02-18-2014

Re: Can Logitech TV Cam HD be used with a regular computer monitor

Hi, I just purhased logitech hd tv cam today, just wondering if it will work if i will plug it in my mac laptop or my windows 7 laptop and use it as my webcam.. thanks.

Logi Product Team
pedroc
Posts: 4,042
Registered: ‎12-05-2006

Re: Can Logitech TV Cam HD be used with a regular computer monitor

@Maricel,

 

Unfortunately, The Logitech TV Cam HD will not work with a Mac or Windows Laptop.

 

Thanks,

 

-PedroC

Logi Nu
Maricel
Posts: 3
Registered: ‎02-18-2014

Re: Can Logitech TV Cam HD be used with a regular computer monitor

Thanks for the reply. I tried to use the hd tv in our big screen. the picture quality of the person I am viewing on big screen looks fantastic.. BUT... the picture quality of HD TV (me) is blured. is there anyway I could adjust my hd tv to have a better quality??