Reply
Logi Visitor
majax79
Posts: 37
Registered: ‎08-03-2007
Accepted Solution

setpoint.exe and high memory usage

Setpoint is using about 12mb of memory. I was just wondering if that is high or normal usage?
Logi Master
advcomp2019
Posts: 610
Registered: ‎11-17-2006

Re: setpoint.exe and high memory usage

That is about right. I have Setpoint using 11MB to 15MB depending on how long my computer is on. If you are worried, you might have to upgrade your memory in your computer.
mkk
Logi Visitor
Posts: 20
Registered: ‎06-07-2007

Re: setpoint.exe and high memory usage

The process KHALMNPR.exe is also part of the setpoint package and a rough 20MB combined total sure is a lot for a mouse. It has just gotten common for companies to not optimise code these days so it's normal within its context.
Logi Visitor
majax79
Posts: 37
Registered: ‎08-03-2007

Re: setpoint.exe and high memory usage

I have a gig of memory but I don't want 20mb for a program that I don't use. I uninstalled it and it didn't change anything with my mouse. I mean, 20MB to to change the clicking or movement speed of a mouse? No thanks.
Logi Master
advcomp2019
Posts: 610
Registered: ‎11-17-2006

Re: setpoint.exe and high memory usage

Depending on the mouse, you will need Setpoint because there is a tilt wheel, app/document switcher, and few other buttons on other mice.
Logi Visitor
majax79
Posts: 37
Registered: ‎08-03-2007

Re: setpoint.exe and high memory usage

You're absolutely right. I better reinstall it then.